Geen producten (0)

De montage van een horgordijn

Met de warme zomermaanden voor de deur, willen steeds meer mensen voorbereid zijn en het huis insectenvrij houden. Een effectieve en betaalbare oplossing hiervoor is een horgordijn. Dit gordijn houdt vervelende vliegende beestjes zoals vliegen, muggen en ander ongewenste ongedierte buiten uw woning, terwijl er nog heerlijk frisse lucht binnenkomt. Maar hoe zit het met de montage van dit horgordijn? We leggen uit wat de beste manier is om een horgordijn te monteren. Lees verder.

De eigenschappen van een horgordijn

Een horgordijn is een flexibel en in veel gevallen magnetisch gordijn dat u voor een deur kunt plaatsen. Dit gordijn bestaat uit meerdere stroken van fijn gaas die insecten buiten houden, maar gemakkelijk doorheen te lopen zijn en lucht doorlaten. Het is daarom een ideale oplossing voor tuindeuren, balkondeuren en andere doorgangen waarmee u naar binnen en buiten gaat, zoals in een caravan. Horgordijnen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, zodat er altijd een is die naadloos bij uw interieur aansluit.

Wist u dat velen zich ergeren aan vliegende beestjes, maar denken dat het veel tijd en energie kost om een hor aan te schaffen en te monteren, en er dan liever voor kiest om geen actie te ondernemen? Het enige wat u hoeft te doen, is de lengte en breedte van uw kozijn opmeten, een horgordijn uitkiezen die aan uw wensen en behoeften voldoet en dit binnen 15 minuten monteren, wanneer de bestelling binnen is.

Hoe monteer ik een horgordijn?

De montage van een horgordijn is dus veel eenvoudiger dan u denkt! Door middel van de standaard bijgeleverde punaises of dubbelzijdige tapestrips, heeft u de keuze uit twee montagemethodes.

Montage met punaises

De bevestiging met punaises is een snelle en eenvoudige manier om uw hor te monteren. Positioneer het horgordijn in uw deuropening en gebruik een hamer om de punaises symmetrisch in de bovenrand van het kozijn te slaan. U begint met de bovenkant, omdat u dan beter kunt zien of het gordijn goed en strak vastzit. Vervolgens kunt u aan de slag met de zijkanten van het gordijn. Let hier ook goed op of de hor strak langs de zijkant is bevestigd, maar de eventuele automatische magneetstrips in het midden van de hor elkaar raken.

Montage met dubbelzijdige tape

Wilt u liever zo min mogelijk schade aan uw kozijnen? Dan is het gebruik van dubbelzijdig tape de beste optie. Voor een optimale hechting van de tape reinigt u de bovenrand van uw kozijn grondig; het dient stof- en vetvrij te zijn. Breng daarna de tape gelijkmatig aan aan de bovenkant en verwijder de beschermlaag van de tape, zodat u uw horgordijn kunt bevestigen. De dikke randen drukt u stevig aan op de tape, zodat u daarna verder kunt met de zijkanten. Ook bij het gebruik van tape in plaats van nieten is het belangrijk om de magneetstrips te controleren.

Mijn horgordijn is te lang of te breed, wat kan ik doen?

Het kan wel eens voorkomen dat de afmeting van uw kozijn niet helemaal aansluit met de afmeting van het horgordijn. Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor. Het insectenwerende gordijn kunt u inkorten met behulp van nieten of een naaimachine. U kunt het gaas netjes vouwen en nieten of zelfs naaien met een naaimachine voor een verfijnde afwerking. De dikkere zijkanten van het gordijn kunnen dan alsnog gebruikt worden om met de punaises of dubbelzijdige tape de hor te bevestigen.

Horgordijn bestellen?

Klinkt dat niet heerlijk, een huis waar frisse zomerlucht binnenkomt, maar u geen last heeft van het vliegend ongedierte wat hier bij komt kijken? Bij Horrenbouw bestelt u snel en eenvoudig een compleet magneet horgordijn pakket, die u vervolgens zelf kunt monteren. Bekijk ons volledige assortiment en plaats een bestelling! U kunt onder andere met iDeal, Riverty en PayPal betalen.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren