Gaat u een hor plaatsen of zelf maken, dan zijn horprofielen een echte must. Horprofielen vormen het raamwerk waarin de hor, of het horrengaas, in wordt geplaatst. Met een hor houdt u insecten en andere beesten buiten de deur, maar behoudt u de frisse lucht van buiten. In deze blog vertellen we u alles over horprofielen: waar ze goed voor zijn, welke soorten horren en horprofielen er zijn en waar u ze kunt kopen, zodat u de juiste keuze kunt maken.
Wat zijn horprofielen nu eigenlijk? Horprofielen zijn onderdelen van aluminium of kunststof die een stevig frame vormen waar een hor in kan worden geplaatst. Dit frame houdt het horrengaas gespannen zodat deze eenvoudig in de raam- of deuropening kan worden geplaatst. Wanneer u een kant en klare hor koopt, dan worden horprofielen vaak meegeleverd. Gaat u zelf een hor maken, bijvoorbeeld omdat u een op maat gemaakte hor wilt? Dan kunt u zelf horprofielen aanschaffen. Ze zijn daarom ook beschikbaar in verschillende afmetingen, typen, materialen en kleuren, afhankelijk van het soort hor dat u gaat plaatsen.
Er bestaan verschillende soorten horprofielen, beschikbaar voor verschillende soorten horren. Iedere hor is anders: anders in materiaal en afmetingen. Bovendien
Voorzethorprofielen zijn ontworpen voor voorzethorren. Dit zijn vaak vaste horren die worden geplaatst in ramen die naar binnen of buiten openen. De profielen hebben doorgaans een breedte van 26 mm en zijn verkrijgbaar in meerdere lengtes, vaak variërend van 1 tot 2 meter. Een voorzethorprofiel is eenvoudig te monteren in kozijnen van verschillende materialen. Vaak deze zijn deze horren te verkrijgen in neutrale kleuren, zodat ze minder opvallen.
Dan zijn er nog inzethorprofielen, geschikt voor inzethorren. Deze horren zijn geschikt voor draai- en kiepramen. Deze profielen zijn meestal verkrijgbaar in verschillende breedtes van 28 mm tot 43 mm, en in varianten zoals een profiel met dunne lip voor een nog betere pasvorm.
Gaat u grote horprofielen plaatsen, dan heeft u ook koppelstukken en hoekstukken nodig. De hor moet uiteindelijk worden geplaatst in een stevig frame dat bestaat uit meerdere profielen. Om deze profielen in de hoeken met elkaar te verbinden kunt u DHZ hoeken of verstekhoeken gebruiken. De profielen plaatst u in deze hoeken van 90 graden en vormen zo het frame. Wanneer het om een grote hor gaat, kan tussenprofiel nodig zijn om ervoor te zorgen dat het frame voldoende stevig is om de hor op spanning te houden.
Het zelf maken van een hor gaat een stuk makkelijker met losse horprofielen. Naast een kant en klare hor kopen, kunt u alle benodigde onderdelen los aanschaffen, zoals profielen, horrengaas en verbindingsstukken. Bij Horrenbouw vindt u alles wat u nodig heeft om zelf een hor te plaatsen. Het ruime assortiment biedt horprofielen en diverse kleuren en maten, en al het andere wat u nodig heeft. Wilt u toch een compleet pakket kopen? Ook dat kan in de webshop.
Bent u op zoek naar horprofielen? Dan bestelt u deze snel en eenvoudig op de website van Horrenbouw. Uw horonderdelen worden al gratis geleverd vanaf 175 euro en u kunt zelfs achteraf betalen door middel van Afterpay. Toch het verkeerde product besteld? Dan heeft u 14 dagen geld terug garantie. Wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact met ons op.
© 2024 www.horrenbouw.nl - Powered by Shoppagina.nl
0 Reacties
Er is nog niet gereageerd