Geen producten (0)

Kunststof vliegengordijnen vs. alternatieve materialen

Vliegengordijnen zijn onmisbaar tijdens de warmere maanden. Ze houden vervelende beestjes buiten, terwijl ze tegelijkertijd frisse lucht door laten stromen. De keuze van het materiaal van dit vliegengordijn heeft invloed op zowel de functionaliteit als de esthetiek. Zo is een kunststof vliegengordijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maar kunt u ook de keuze maken voor een zachte kattenstaart gordijn of een aluminium vliegengordijn. We vergelijken de verschillende materialen, zodat u zelf de afweging kunt maken welke het best bij u en uw woning past.

Verschillende soorten kunststof vliegengordijnen

Wanneer u de keuze maakt voor een kunststof vliegengordijn, dan kunt u kiezen uit een draadgordijn, hulzengordijn en een kralengordijn. Een draadgordijn bestaat uit draden gemaakt van kunststof die naar beneden hangen, maar bewegen wanneer er een licht briesje van buitenaf komt. Een hulzengordijn bestaat uit aan elkaar geregen hulzen, wat een stevig geheel vormt en insecten effectief buitenhoudt. Tot slot is een kralengordijn de meest decoratieve optie wanneer u wilt genieten van een speels effect in huis én bescherming tegen insecten.

Alle drie de soorten vliegengordijnen van kunststof hebben hun eigen functionele en esthetische voordelen, maar er zijn ook andere materialen die voor vliegengordijnen worden gebruikt om tijdens zonnige dagen de deur open te houden, zonder toegang te geven aan vliegende beestjes die u liever niet binnenshuis hebt. Daarom gaan we de verschillende alternatieven langs – van kattenstaarten tot aluminium gordijnen, die elk ook hun specifieke eigenschappen hebben. Gaat u voor een pluche-achtig of lichtgewicht metalen gordijn?

Wat is een kattenstaart vliegengordijn?

Een kattenstaart vliegengordijn is een veel voorkomend alternatief voor een kunststof vliegengordijn. De naam zegt het al; de stroken van dit gordijn lijken op kattenstaarten. De stroken bestaan uit zachte stroken van stof die aan de bovenkant van het gordijn vastzitten aan een lat of rail. Doordat de stroken relatief zwaar en dicht zijn, waaien ze minder goed open dan een draadgordijn. Een kattenstaart gordijn is verkrijgbaar in allerlei kleuren en en dessins, zodat ze in elke interieurstijl passen.

De voordelen van een aluminium vliegengordijn

Naast een kattenstaart gordijn, is er ook een aluminium vliegengordijn. Deze gordijnen zijn uiterst duurzaam, bestand tegen roest en gaan langer mee in vergelijking met andere materialen. Door het lichtgewicht materiaal kunnen u en uw huisdieren gemakkelijk door de doorgang heen lopen. Met name wanneer u van een moderne uitstraling houdt, is dit gordijn een aanrader voor in huis. Het metaal zorgt namelijk voor een glanzende en eigentijdse uitstraling. Houdt u wel van een leuk design? Dan zijn er ook genoeg keuzes met een print, zoals een gordijn met een Mondriaan opdruk.

Horgordijn met magneten

Heeft u in plaats van een vliegengordijn van kunststof, met kattenstaarten of van aluminium liever een magneet horgordijn? Horgordijnen bestaan uit twee brede stroken van fijnmazig gaas die insecten tegenhouden, maar voldoende frisse lucht binnenlaten. Dit horgordijn is ontworpen met meerdere magnetische strips die in het midden van de hor strak en automatisch sluiten wanneer u er doorheen loopt. Het fijne aan magneet horgordijnen is dat ze makkelijk te monteren zijn en geen onderhoud vereisen. U monteert het gordijn namelijk met dubbelzijdige plakstrips of spijkers.

Bekijk het volledige Horrenbouw assortiment

Op zoek naar een fijne en duurzame oplossing om tijdens de zomer van het heerlijke weer te genieten, zonder dat er vervelende beestjes uw woning binnen kunnen glippen? Ontdek het volledige online aanbod van Horrenbouw en plaats gerust een bestelling, dan zorgen we ervoor dat u het zo snel mogelijk ontvangt.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren