Geen producten (0)

Wat is een inzethor?

Een inzethor gebruikt u om insecten en andere kleine beestjes buiten uw leefruimte te houden. Met name tijdens de zomer komen ze goed van pas. Deze hor is eenvoudig te monteren en past precies in het kozijn van uw raam. Hierdoor kunt u het raam openzetten zonder dat er ongewenste insecten binnenkomen. De hor is voorzien van fijn horrengaas dat voldoende ventilatie biedt en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat ze altijd bij uw interieur passen. We vertellen u meer over deze horren.

De voordelen van een inzethor

Er zitten verschillende voordelen aan inzethorren. Een van de grootste voordelen is het gemak van installeren zonder te boren of schroeven. Heeft u bijvoorbeeld een huurwoning of bent u op zoek naar een tijdelijke oplossing? Dan is een inzethor perfect. Daarnaast zorgt u ervoor dat u blijft ventileren zonder dat er ongewenste vliegende gasten uw huis in komen. Ten slotte kunnen inzethorren kant-en-klaar worden gekocht, maar is het ook mogelijk om ze op maat te laten maken, zodat ze precies in uw kozijn passen.

Verder zijn inzethorren onderhoudsvriendelijk. Ze kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met water en een zachte doek. Bovendien dragen inzethorren bij aan een verhoogd comfort in huis, omdat ze helpen bij het reguleren van de binnentemperatuur door constante ventilatie. Tot slot zijn ze eenvoudig te verwijderen en weer te plaatsen, wat handig is tijdens de wintermaanden of bij schoonmaakwerkzaamheden. Haal de inzethor los en zet het tijdelijk op een andere plek, tot u ze weer kunt gebruiken.

Bij welke ramen een inzethor gebruiken?

Niet alle ramen zijn geschikt om in combinatie met een inzethor te gebruiken. Inzethorren zijn ideaal voor draai-kiepramen. Deze ramen openen altijd naar binnen, of u het nu draait of kiept. Zoals de naam al suggereert, wordt een inzethor direct in het kozijn van uw draai-kiepraam geklemd en biedt het een perfecte aansluiting. Deze horren zijn ook geschikt voor schuiframen en dakramen, maar hier kunt u beter gebruik maken van een rolhor. Een rolhor is namelijk flexibeler en kan eenvoudig op- en uitgerold worden wanneer het om dit soort ramen gaat.

Zelf een inzethor maken

U heeft de mogelijkheid om een kant-en-klare inzethor te kopen of er zelf een te maken. Wanneer u ervoor kiest om een hor te maken, heeft u inzethorprofielen nodig, welke enkel te gebruiken zijn bij draai-kiepramen. Hierbij heeft u de keuze uit vier verschillende uitvoeringen: 28 mm, 34 mm, 43 mm en nog eens 34 mm, welke het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft. Verder zijn er nog verschillende maten: 1 m, 1,5 m en 2 m. Om de inzethor te maken, heeft u naast de inzethorprofielen ook horrengaas en hoekverbindingen nodig.

Begin met het opmeten van uw raam zodat u de juiste afmetingen heeft voor uw hor. Zaag vervolgens de inzethorprofielen op maat met een verstekzaag, zodat de hoeken perfect op elkaar aansluiten. Plaats de hoekverbindingen in de profielen om het frame van de hor te vormen. Hierna bevestigt u het horrengaas door het strak te spannen over het frame en vast te klemmen. Zorg ervoor dat het gaas stevig en zonder plooien vastzit.

Bestel een inzethor

Gaat de keuze uit naar een kant-en-klare inzethor, bijvoorbeeld omdat uw draai-kiepraam een universele maat heeft? Of wilt u liever een maatwerk inzethor? Bij Horrenbouw is alles mogelijk. Bekijk ons online assortiment en plaats een bestelling in de webshop.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren