Geen producten (0)

Hoe kies ik het juiste huisdierengaas?

Als u huisdieren heeft, weet u hoe belangrijk het is om uw huis veilig te houden voor uw viervoetige vrienden. Of het nu gaat om uw kat die graag de tuin in springt of uw hond die zich tegen het raam werpt, standaard horrengaas is vaak niet sterk genoeg voor de kracht van uw huisdier. Huisdierengaas kan in dat geval de oplossing zijn. In deze blog leggen we uit wat huisdierengaas is en waar u op moet letten bij het kiezen van het juiste gaas.

Wat is huisdierengaas?

Huisdierengaas, ook wel petscreen genoemd, is een type horrengaas dat speciaal is ontworpen om de kracht van uw huisdier te weerstaan. Het is steviger en sterker dan standaard typen horrengaas en is daardoor beter bestand tegen tanden en klauwen. Waar normaal gaas meestal wordt gemaakt van dun materiaal, wordt petscreen doorgaans gemaakt van een combinatie polyester / PVC-coating en glasfiber. Het gaas is daardoor stugger maar ook steviger. Bovendien is huisdierengaas vaak in diverse kleuren beschikbaar.

Waarom kiezen voor huisdierengaas?

Een speciaal gaas voor uw huisdieren kent meerdere voordelen. Het grootste voordeel van huisdierengaas is de duurzaamheid. Als u ooit een kat heeft gehad die door een raam probeerde te klimmen of een hond die iets te enthousiast tegen de hordeur sprong, heeft u vast een idee hoe snel regulier horrengaas kan scheuren of beschadigen. Huisdierengaas kan meer verduren en zal minder snel scheuren door de scherpe tanden of klauwen van uw huisdier.

Daarnaast houdt een petscreen, net als alle andere typen horrengaas, insecten buiten en laat het frisse lucht binnen. Geen zorgen, u hoeft dus niet de ramen en deuren dicht te houden wanneer uw huisdier binnen moet blijven. U kunt genieten van frisse lucht zonder dat uw huisdier ontsnapt of dat er beesten binnen komen.

Tips voor het kiezen van juiste gaas

    1. Materiaal en sterkte

Het belangrijkste aandachtspunt bij het kiezen van het juiste gaas is de sterkte van het materiaal. De meeste soorten horrengaas zijn gemaakt van dun polyester waardoor ze een sublieme doorkijk hebben. Voor huisdierengaas is het van belang dat u kiest voor een gaas dat speciaal is ontworpen voor huisdieren. Dit gaas is vaak wat dikker en heeft daardoor vaak een minder goede doorkijk maar is wel bestand tegen de kracht van uw huisdier. Houdt dus wel in uw achterhoofd dat huisdierengaas iets minder licht doorlaat dan regulier horrengaas.

    1. Waar gaat u de hor plaatsen?

Als u al horren heeft, kunt u deze wellicht vervangen voor huisdierengaas. Controleer of uw huidige horren hier geschikt voor zijn. Let er ook op of het gaas geschikt is voor zowel ramen als deuren.

    1. Weerbestendigheid

Gaas in combinatie met huisdieren wordt vaak gebruikt in buitenomgevingen, zoals terrassen of balkons. Let er bij het kiezen daarom op dat het gaas bestand is tegen weersinvloeden zoals regen, wind en UV-straling. Dit zorgt er allemaal voor dat het gaas langer meegaat en niet verkleurd of versleten raakt.

Petscreen bestellen bij Horrenbouw

Of u nu een energieke kat heeft of een grote vriendelijke hond, huisdierengaas is dé oplossing wanneer u een diervriendelijk horrengaas zoekt. Het houdt dieren veilig binnen en beschermt u tegelijkertijd tegen ongedierte. U hoeft niet in te leveren op het gebied van ventilatie en het verschil in lichtinval valt weg tegen de duurzaamheid van dit type gaas. Bent u op zoek naar het juiste huisdierengaas? Bekijk het aanbod petscreen van Horrenbouw. U kunt bij ons terecht voor horgaas speciaal ontwikkeld voor honden en katten. Bestel direct uw huisdierengaas en profiteer van de voordelen van Horrenbouw.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het aanbod huisdierengaas of heeft u nog vragen over welk type gaas u moet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u te woord en helpen u graag verder in uw zoektocht naar het juiste type gaas. U kunt ons bereiken door te bellen naar 050-3070010 of te mailen naar info@horrenbouw.nl.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren